Lucru de acasă

Lucru de acasă

Vrei să lucrezi ca și operator de chat?

Tot ce trebuie să știi despre lucrul de acasă

Din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, iar efectele se dovedesc a fi pozitive pentru conducătorii multor domenii de activitate. Acest fapt a generat foarte multe posturi libere unde se lucrează doar de acasă. Află mai multe despre diferitele tipuri de joburi remote disponibile și pregătește-te să începi să câștigi bani după propriile tale reguli!

Pe pagina aceasta vei învăța despre lucrul de acasă, cum lucrul de acasă a devenit popular și beneficiile muncii de acasă. În același timp vei găsi sfaturi despre cum să rămâi productiv când lucrezi remote.

Ce înseamnă să lucrezi de acasă?

Lucrul de acasă înseamnă că jobul tău se desfășoară de la distanță, ceea ce înseamnă că lucrezi din confortul propriei tale locuințe și nu trebuie să mergi la birou!

Pe scurt, un job de acasă înseamnă orice muncă sau serviciu pentru care un angajat este recompensat, dar nu trebuie să se deplaseze către un loc fix (aici, biroul) pentru a lucra.

Pentru o parte dintre cei care lucrează de acasă nu este necesar nici măcar un raport al orelor de muncă, cum se întâmplă de obicei la birou. Spre deosebire de plata per oră, când ești plătit per proiect, nu există un control direct asupra orelor tale lucrate în afara programului normal de lucru – înțelesul termenului de “muncă” devine mai vast!

Cu siguranță tranziția către munca de la distanță a fost accelerată de apariția pandemiei. La apogeul pandemiei, în mod uluitor 69% dintre angajații cu normă întreagă din SUA lucrau de acasă. De aici au apărut perspective noi; acest model poate fi o opțiune atractivă atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

Mulți dintre angajatori au descoperit că angajații lor sunt mult mai productivi și lucrează mai mult peste program, în comparație cu colegii lor care merg la birou. Angajații care lucrează de acasă sunt în același timp mai fericiți – echilibrul dintre viața personală și cea profesională fiind un factor important în decizia de a munci de acasă.

Ca angajat, unul dintre cei mai importanți factori este să lucrezi într-un loc confortabil pentru tine – dacă dintr-un motiv sau altul, să lucrezi în afara casei tale nu este o opțiune, nu te teme! Există destule locuri de muncă cu lucru de acasă unde poți fi plătit fără să părăsești confortul sufrageriei tale!

Ce posturi sunt disponibile când lucrezi de acasă?

Aproximativ orice tip de muncă de la calculator poate să fie prestată de acasă cât timp ești conectat la internet.

Sunt multe tipuri diferite de joburi și posturi disponibile pentru cei ce lucrează de acasă – ele variază foarte mult când vine vorba de specializare și plată.

Câteva exemple de joburi comune:

Un lucru comun ce unește toate aceste oportunități de muncă de la distanță este că, de obicei, programul de lucru este flexibil, așa că poți lucra și noaptea, dacă vrei. Poți chiar să începi să lucrezi imediat, dacă nu cumva e nevoie de alte cerințe mai înainte de toate.

Beneficiile lucrului de acasă

Lucrul de acasă are multe beneficii, însă vom trece doar prin cele mai importante:

Economisești timp și bani

Lucratul de acasă îți oferă avantajul de a lucra din confortul casei tale fără a fi nevoie să petreci timp prețios pe drum spre birou. Vei salva mult timp și bani, pe care altfel i-ai cheltui pe haine pentru la birou, carburant, mentenanța vehiculului tău, parcare sau transport public.

Îți faci singur programul

Poți să lucrezi oricând vrei, fără să îți faci griji dacă poți să îți iei liber sau dacă mergi la birou atunci când e sărbătoare legală sau weekend, cât timp predai proiectele terminate la timp! Să lucrezi de la distanță îți aduce mai multă flexibilitate, tu decizi la ce oră începi, cât vrei să lucrezi și unde lucrezi. Pe deasupra, este mult mai ușor să iei pauze când nu există un manager care stă cu ochii pe tine.

Lucrezi mai comod

Chiar dacă va exista o perioadă de ajustare până când te vei dezobișnui de mersul la birou în fiecare zi, eventual vei începe să te bucuri de libertatea de a alege ce haine să porți în fiecare zi, lucratul de acasă este un avantaj nespus dacă ai copii care nu respectă limitele dintre “lucrat” și jucat!

Reduci distragerile de la muncă

Lucratul remote pentru o companie care permite angajaților să lucreze de acasă poate fi minunat, pentru că nu vei mai avea de-a face cu toate distragerile de la muncă pe care le aveai la birou, cum ar fi colegii apropiați și oamenii care povestesc toată ziua despre planurile lor de weekend. Asta înseamnă și mai puțin zgomot, astfel încât spațiul tău de lucru nu va deveni niciodată prea gălăgios sau enervant! În cele din urmă, s-ar putea să te consideri mai fericit dacă nu mai ești blocat toată ziua în spatele biroului, înconjurat de colegi care să te deranjeze.

Aplică acum și devino operator de chat!

Alege-ți propriul timp și loc de muncă
Nu este necesară experiență de muncă anterioară
Câștigă bani 24/7
Lucrează de pe mobil, tabletă sau PC

Interesat? Experimentează o libertate unică și flexibilitate completă în ziua ta de lucru. Dacă ești în căutarea unui job ușor care îți permite să lucrezi în proprii tăi termeni, aceasta este o oportunitate pe care nu ar trebui să o ratezi!

Începeți Procesul de Aplicare

AMT_fluent_form (#4)
Aplicațiile sunt tratate în 24 de ore

Sfaturi pentru a rămâne productiv când lucrezi remote

Dacă lucrezi de acasă, e ușor să pici în capcana a tot felul de distracții, procrastinare și evitarea activității de lucru. Se pot întâmpla lucruri precum:

  • Să îți verifici telefonul sau conturile de pe rețelele de socializare prea des în timpul programului de lucru;
  • Să stai întins în pat întreaga zi pentru că preferi să nu lucrezi de pe scaunul de la birou;
  • Să ai colegi de muncă cu care să petreci timpul mai mult povestind pe chat;
  • Să îndeplinești sarcini administrative mai degrabă în casă, decât la birou.

Acestea sunt doar câteva exemple, dar cel mai probabil îți poți imagina mult mai mulți factori care să afecteze productivitatea muncii tale când lucrezi de acasă.

Având în vedere că tentația e mare, cel mai bine e să încerci să separi munca de joacă cât timp ai un job remote. Iată câteva sfaturi care să te ajute să fii mai productiv:

Plănuiește orarul de lucru

Acest aspect este extraordinar de important, atât pentru angajatorul tău, cât și pentru tine, așa că asigură-te că îți stabilești un program al orelor de lucru în care să fii dedicat fiecărui proiect! Setează limite între timpul de lucru și timpul personal folosind un calendar online care să îți trimită notificări când începe programul de lucru, respectiv programul dedicat familiei, prietenilor sau hobby-urilor; te va ajuta să stabilești niște granițe. Poți folosi inclusiv diferite imagini de fundal pentru calendarul tău electronic, pentru a diferenția diferitele intervale de timp, dacă asta te ajută!

Alege locul potrivit

Dacă poți, găsește un loc în care oamenii să nu te deranjeze sau încearcă să folosești căști care să te salveze de zgomotul înconjurător dacă e gălăgie în preajmă. De asemenea, gândește-te dacă un loc mai retras ar fi mai potrivit în locul unui spațiu în care să ai în permanență toate privirile ațintite asupra ta în eventualitatea în care s-ar decide să povestească cu tine în timpul programului de lucru! De altfel e minunat să poți avea acces la gustări, pentru că foamea poate distruge rapid productivitatea!

Limitează accesul la paginile care te distrag

Folosește o extensie pentru Chrome precum StayFocused pentru a limita cât de mult timp petreci pe paginile site-urilor care nu au legătură cu munca, precum Facebook sau Twitter (sau orice altă platformă care s-ar putea să te distragă).

Metoda Pomodoro

Folosește metoda Pomodoro de a lucra, ceea ce presupune ca odată la fiecare 25 de minute de activitate să îți iei o câte o pauză de 5 minute. Există inclusiv aplicații care să te ajute cu asta.

Pentru cine e jobul remote o rezolvare?

Munca flexibilă nu e extraordinară doar pentru angajații părinți sau pentru oamenii care vor să se bucure mai mult de viață. Lucratul de acasă este o sursă importantă de venit și pentru angajații care nu reușesc să se integreze într-un mediu de lucru convențional. Spre exemplu, ținând cont de experiență, trăsăturile de personalitate, vârsta, eventualele probleme medicale sau pur și simplu din lipsa de timp. De fapt, pentru aceste categorii de persoane joburile remote câștigă tot mai mult teren pe piața muncii.

Cum asigură Operator-flexibil munca de acasă

La Operator-flexibil recrutăm persoane care vor să lucreze ca operatori chat. Clienții noștri își desfășoară activitatea pe platforme de chat online fantasy, unde angajații buni sunt văzuți ca stâlpul de sprijin al companiei.

Operatorii lor de text chat ajută mii de oameni singuri în fiecare zi să aibă o existență mai plină de sens, exprimându-se în mod liber și anonim prin intermediul personajelor fantasy online.

Suntem mereu în căutare de operatori de chat remote talentați care să se alăture echipei. Poți lucra oricât de mult sau de puțin îți dorești. Veniturile tale se bazează pe cât de multe mesaje scrise trimiți.

Vei vorbi despre tot felul de întâmplări din viața de zi cu zi, precum sport sau vreme, până la vise, fantezii sau subiecte mai personale. Ai nevoie de o minte deschisă.

Ca operator de chat:

  • vei fi 100% anonim (doar text, fără video și voce);
  • vei lucra independent și vei avea controlul total al programului tău;
  • vei câștiga mai mult pe măsură ce lucrezi;
  • îi vei ajuta pe cei care au nevoie de un partener de conversație.

Ești interesat de unul dintre joburile pe care le oferim?

Lasă jobul de acasă să lucreze pentru tine!

Cauți un job de acasă care să ți se potrivească? Fie că e un job online, un job de acasă sau orice tip de activitate remote dintre cele existente, asigură-te că e cel potrivit vieții tale personale.

Lucratul de acasă și joburile remote presupun posibilități nelimitate. Programul este flexibil, ceea ce îți permite un control asupra programului tău pe care nu l-ai putea obține altfel. Pentru cei care lucrează mai bine în afara orelor convenționale de lucru, precum în ture de noapte sau dimineața devreme; să ai un job de acasă înseamnă să îți organizezi singur programul și să fii plătit!

În special dacă nu ești o persoană potrivită muncii de birou, aceste oportunități sunt esențiale pentru a te ajuta să te descurci și să obții stabilitate financiară.

Vestea bună despre tendința ca mai mulți angajați să poată și chiar să fie încurajați să lucreze de acasă este că se pare că nu există niciun indiciu la orizont că va dispărea curând!