6 sfaturi de wellness pentru cei care lucrează de la distanță

6 sfaturi de wellness pentru cei care lucrează de la distanță

Vrei să lucrezi ca și operator de chat?

Sfaturi de wellness pentru cei care lucrează la distanță

Jobul tău de la distanță înseamnă că petreci majoritatea timpul tău în casă sau prin cafenele laptop friendly. Asta-i un mod de lucru cu avantaje: îți faci singur programul, nu ai un șef care să se uite peste umărul tău, nu ai un program bătut în cuie și nici un birou fizic la care să te prezinți în fiecare zi la oră fixă.

Asta nu înseamna că nu există dezavantaje. Pe scurt, nu exista lucru perfect, iar avantajele și dezavantajele sunt două concepte de nedespărțit în lumea noastră.

Dacă simți stres, lipsă de motivație, anxietate sau nesiguranță să știi că e complet normal. Ceilalți oameni care lucrează la birouri fizice se simt și ei la fel.

Sfaturile de mai jos caută să te ajute să îți menții productivitatea, motivația și sănătatea mentală la cote bune în timp ce lucrezi la distanță. 

1. Setează-ți o rutină și ține-te de ea

Abordează un program stabil, iar dacă nu ai unul ia un pix și o hârtie (alternativa arhaică la spreadsheet) și programează-ți activitățile zilnice. Setează delimitări clare între muncă și timp liber. Momentul în care munca de acasă se întrepătrunde cu timpul liber e momentul în care intervine stresul.

Încearcă să păstrezi un orar de somn și muncă identic de-a lungul zilelor de muncă. Consistența acestuia îți va îmbunătăți performanța și, în același timp, calitatea somnului.

Setează alarma, trezește-te și mănâncă micul dejun la masa din bucătărie. Asemenea unei mașini care funcționează cu combustibil, corpul tău are nevoie de energia unei mese. 

Spre deosebire de cei care lucrează de la un birou, tu ai avantajul de a nu petrece timp în trafic. Folosește-te de asta ca un avantaj și alege să faci activități benefice mentalului tău la început de zi. Puțină mișcare în aer liber, yoga, citește o carte nouă sau ascultă niște muzică. Urmează să te uiți la ecran destul cât vei lucra de acasă. Evită-l la început de zi și câștigă timp pentru tine.

De asemenea, oprește-te din muncă când ai stabilit că te oprești. Poți continua, îți faci singur programul când lucrezi de acasă, dar oare chiar ești la fel de productiv ca mai devreme?

2. Spațiul de lucru e separat de restul casei

Dacă poți, găsește un spațiu liniștit departe de restul oamenilor din casă și de gălăgie. Asta înseamnă departe de debara, dulapuri sau frigider. Tendința celor care lucrează un job de acasă este să devină pofticioși.

Adună-ți obiectele necesare unei zile de lucru – hub-ul USB, perna pentru șezut, aparatul de white noise și carafa cu apă – și închide ușa dacă poți. Dacă lucrezi într-un spațiu comun, delimitează spațiul tău de muncă de restul spațiului și pune-ți căștile.

Cel mai important este să te retragi într-un loc propice lucrului, fără canapele, scaune de bar și nu întins sau tolănit pe burtă sau pe spate. Cel mai mai bine vei lucra la birou sau la o masă.

Aplică acum și devino operator de chat!

Alege-ți propriul timp și loc de muncă
Nu este necesară experiență de muncă anterioară
Câștigă bani 24/7
Lucrează de pe mobil, tabletă sau PC

Interesat? Experimentează o libertate unică și flexibilitate completă în ziua ta de lucru. Dacă ești în căutarea unui job ușor care îți permite să lucrezi în proprii tăi termeni, aceasta este o oportunitate pe care nu ar trebui să o ratezi!

Începeți Procesul de Aplicare

AMT_fluent_form (#4)
Aplicațiile sunt tratate în 24 de ore

3. Rămâi conectat cu cei din jur

Să lucrezi un job de la distanță este un beneficiu care se poate întoarce împotriva ta dacă nu îl gestionezi adecvat. Izolarea este un sentiment frecvent pentru cei care lucrează remote. Sunt multe feluri prin care poți comunica cu cei din jur, în felul acesta te vei reîncărca cu energie pozitivă.

Sună-ți părinții, frații și surorile, trimite-le un email sau un articol pe care l-ai citit astăzi. Ține minte, și ei se pot simți la fel ca tine. Întreabă-i cum sunt și dacă îi poți ajuta. Îți faci singur programul, deci poți să le faci o vizită cât de curând.

4. Setează limite personale

Setarea limitelor în gospodărie este cheia unui home office fără bătăi de cap. Membrii gospodăriei tale, înrudiți sau nu, trebuie să știe ce anume se poate și nu se poate face.

Ai parte de o flexibilitate eliberatoare atunci când poți lucra de oriunde, bucură-te de asta. În același timp acest lucru poate fi greu de înțeles de ceilalți, în special de copii, care probabil vor crede că ești mereu gata de joacă.

La fel trebuie să faci și cu munca. Setează o limită de lucru, iar când ajungi acolo te oprești și închei ziua. Este foarte ușor să pici în mirajul productivității lucratului de la distanță. Doar pentru că poți să lucrezi non-stop, nu înseamnă că poți sau că trebuie. Închide laptopul și bucură-te de timpul tău liber.

5. Dă-ți voie să fii om

Ține minte că ești un om obișnuit într-o situație obișnuită. Nu trebuie să muți munți sau să te descurci din prima.

Recunoaște-ți faptul că nu poți avea rezultate maxime în fiecare zi de lucru. Realitatea este că poți să descurci un număr finit de taskuri în fiecare zi, în funcție de circumstanțele zilei de lucru.

Mișcările naturale pentru cei care merg la birou nu sunt aceleași pentru cei care lucrează la distanță. Avantajul tău este că îți faci singur programul și poți să adaugi mișcare în programul tău zilnic.

6. Gândește pe termen lung

O să continui să lucrezi de la distanță, deci mai bine te gândești proactiv cum ai putea să îți îmbunătățești abordarea și stilul de viață. Dacă te-ai trezi mai devreme și ai pregăti masa pentru întreaga zi? Sau dacă ți-ai muta biroul lângă geam crezi că ai lucra mai bine?

Explorează felul în care lucrezi și descoperă ce funcționează cel mai bine pentru tine. Când poți lucra de oriunde, află de unde poți lucra cel mai bine!

Cum asigură Operator-flexibil munca de acasă

La Operator-flexibil recrutăm persoane care vor să lucreze ca operatori chat. Clienții noștri își desfășoară activitatea pe platforme de chat online fantasy, unde angajații buni sunt văzuți ca stâlpul de sprijin al companiei.

Operatorii de text chat de la Operator-Flexibil ajută viețile a mii de oameni singuri. Aceștia le fac zilele mai bune discutând cu ei online în mod anonim folosindu-se de personaje fantasy.

Suntem mereu în căutare de operatori de chat remote pentru echipa noastră. Poți lucra oricât de mult sau de puțin vrei. Este perfect pentru studenți! Venitul tău e calculat în funcție de cât de multe mesaje poți procesa.

Vei discuta despre orice subiect din viața cotidiană, sporturi, vreme, vise, fantezii și chiar subiecte mult mai explicite. Ai nevoie de o minte deschisă.

Ca agent de chat vei:

  • Rămâne 100% anonim (folosești doar text, fără voce sau video);
  • Lucra independent și cu 100% flexibilitate;
  • Câștiga în funcție de cât de mult vei lucra;
  • Ajuta pe cei care au nevoie de o persoană cu care să vorbească.

Ți se pare interesantă oferta noastră?